Tezaurul făgăduinţelor lui Dumnezeu

El a venit, El va veni
Mielul a venit, Leul va veni

...’’Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.’’

Faptele Apostolilor 1.11

 

Mulţi serbăm naşterea Mântuitorului Isus , dar puţini  ne ducem cu gândul la făgăduinţa celei de-a doua veniri a Lui şi mai puţini iubesc venirea Sa şi se pregătesc să-L întâmpine pe Împăratul împăraţilor;iar această a doua venire  este tot atât de sigură cum a fost şi prima.

 

Acela care a venit ca să ia locul celui mai de jos păcătos pe crucea păcatului de pe Golgota, va veni în curând pe norii cerului ca să ceară răsplata lucrării Sale.

 

După cum a venit întâi ca să se îndure de sufletele noastre,să împlinească voia Tatălui,să ne înveţe,să vindece,să sufere,să moară răstignit,nu va întârzia să vină ca să judece toate lucrurile şi să împărăţească în cer şi pe pământ.

 

Aceasta este nădejdea noastră slăvită, că şi noi vom fi părtaşi la bucuria Sa.

 

Astăzi,cei ce-L mărturisim şi-L înălţăm cu o inimă întreagă în viaţa noastră ca Mântuitor şi Domn pe Isus Cel Răstignit,cei ce credem în harul mântuitor al Jertfei Sale de pe Golgota,cei ce ne pocăim şi credem în Evanghelie călăuziţi de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu,cei care ne închinăm în Duh şi Adevăr numai lui Dumnezeu,niciunei alte făpturi fie din cer fie de pe pământ,cei ce am primit harul naşterii din nou din Cuvântul lui Dumnezeu,Evanghelia prin Duhul Sfânt,ne găsim sub acelaşi val de împotrivire a lumii şi în aceeaşi umilinţă în care a trăit Mântuitorul nostru atunci pe pământ.

 

Dar în ziua în care El va veni în slavă, va fi ziua arătării celor ce au crezut cu fidelitate în El,Singurul Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni,Singurul care s-a găsit vrednic în cer şi pe pământ ca să vină pentru noi să ne mântuiască şi să ne răscumpere pentru Tatăl Ceresc.

 

Sfinţii care au adormit în El vor învia în ziua arătării Sale slăvite. Aceia care vor fi fost prigoniţi sau ucişi între tindă şi altar pentru Numele Lui, vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui Său,zilele lor de întristare vor fi sfârşite.

  

O,să vină Domnul Isus,Mielul şi Leul lui Dumnezeu şi al Oştirilor Sale ! Iată, El vine curând. El este pe drum şi se apropie repede,Cuvântul aleargă cu iuţeală mare pe tot pământul, pregăteşte-te omule să te întâlneşti cu Făcătorul tău şi Binefăcătorul sufletului tău ,cu Domnul Savaot,Dumnezeul oştirilor!

 

Sunetul paşilor Lui să ne fie ca o cântare plăcută pentru inimile noastre. Clopote ale nădejdii,mişcaţi-vă şi sunaţi cu veselie, căci iată, vine Stăpânul nostru! Amin!

 

’’Domnul a zis Domnului meu:’’Şezi la dreapta Mea,până voi pune pe vrăjmaşii Tăi sub picioarele Tale.’’

Domnul va întinde din Sion toiagul de cârmuire al puterii Tale,zicând :

 ’’Stăpâneşte în mijlocul vrăjmaşilor Tăi !’’

Poporul Tău este plin de înflăcărare,când Îţi aduni oştirea;cu podoabe sfinte,ca din sânul zorilor,vine tineretul Tău la Tine,ca roua.

Domnul a jurat şi nu-I va părea rău:’’Tu eşti preot în veac,în felul lui Melhisedec.’’

Domnul, de la dreapta Ta,zdrobeşte pe împăraţi în ziua mâniei Lui.

El face dreptate printre neamuri:totul este plin de trupuri moarte;El zdrobeşte capete pe toată întinderea ţării.

El bea apă din pârâu în timpul mersului : de aceea Îşi înalţă capul !

 

Psalmul 110