Arhiva articolelor aparute pe site cu si despre Parintele Iosif Trifa

Suferinţă, credinţă şi luptă împreună cu Isus Biruitorul

Viaţa unui creştin adevărat nu e numai o viaţă de luptă, ci şi de suferinţă

Preot Iosif Trifa

Mărturii despre Biblie ale Preotului Iosif Trifa

 

 

Comori îngropate şi ... dezgropate, Ioan Fulea

În acest articol vom prezenta mai multe mărturii şi îndemnuri pe care le face preotul ortodox Iosif Trifa întemeietorul pământesc al Oastei Domnului, despre Cuvântul lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură, Biblia. Prin aceste mărturisiri, vom vedea rodirea pe care au adus-o citirea, cercetarea şi meditarea asupra Bibliei de către autor, preotul Iosif Trifa şi crezul care s-a format în Mişcarea evanghelică Oastea Domnului despre Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia.

Cincizecimea Oastei Domnului

Pr.Iosif Trifa

„…Oastea Domnului nu este ceva nou. Ea este una din frământările mântuirii pe care le vedem în Sfintele Scripturi. Şi, în special, Oastea este una din frământările vieţii primilor creştini.

 

Ca şi viaţa primilor creştini, Oastea Domnului este opera Cincizecimii… Ea a ieşit din lucrarea şi revărsarea Duhului Sfânt. De aceea am şi ales ca praznic special Praznicul Duhului Sfânt.

Din tainele Biruinţei

Pr. Iosif Trifa

În orice luptă Biruinţa are multe taine, are multe condiţii. Cea dintâi este Dragostea şi frăţietatea care-i leagă pe cei strânşi sub acelaşi Steag de luptă. E Dragostea care-i leagă pe luptători de Cauza pentru care luptă. Ochii tuturor luptătorilor trebuie să stea veşnic ţintă spre Cauza Sfântă pentru care luptă.

Rosturile naţionale ale Oastei Domnului

Preot Iosif Trifa

Oastea Domnului a luat un mare avânt. Sute de mii de luptători se află în prezent strânşi sub steagul Mântuitorului. Nu este nici un judeţ în ţară unde Oastea Domnului să nu aibă mai mulţi sau mai puţini ostaşi. De la Nistru până la Tisa, steagurile Oastei fâlfâie cu biruinţă. Suntem în plină înaintare, căci cu noi este Dumnezeu.