Du-te cu puterea aceasta pe care o ai...

In cartea Judecatorilor la capitolul 6 versetul 14 Dumnezeu i se adreseaza lui Ghedeon cu cuvintele „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?”

Ghedeon era un barbat puternic, el ascundea granele

pentru ca sa nu le fure Madianitii, cuceritorii lui Israel cei care din timp in timp veneau si le luau recolta si bunurile. Ghedeon ca tot Israelul era paralizat de frica si nu indraznea sa lupte, ceea ce putea sa faca si facea era sa ascunda granele, atat si nimic mai mult. El avea multe motive sa nu lupte: Madian era mai puternic, nu avea arme, iar vremurile cand Domnul ii ajuta pe evrei erau duse de mult.

Si totusi Domnul ii spune, du-te cu puterea aceasta pe care o ai, adica nu fi nemultumit sau deznadajduit in legatura cu ceea ce ai sau esti tu acum, esti mai bogat decat crez,i esti mai curajos decat crezi, esti mai puternic decat crezi. Si toate acestea nu sunt de la tine ci El Creatorul tau le-a pus in tine de la inceput pentru ca te iubeste. El Domnul este singurul care ti se adreseaza cu "VITEAZULE" pentru ca El te cunoaste te iubeste si are incredere in tine. 

Tine minte acest indemn, constatare, sentinta, care te mangaie te ridica te obliga „Domnul este cu tine, viteazule!”

Un rob preaiubit