Copiii lui Dumnezeu, ostașii Domnului Iisus, temelia de aur,veșnică, a României de astăzi, de ieri și de mâine

Copiii lui Dumnezeu, ostașii Domnului Iisus, temelia de aur, veșnică, a României de astăzi, de ieri și de mâine.

Ioan Alexandru
Revista Renașterea,1990

 

"Există în România această Mișcare de renaștere a vieții creștine întemeiată după Unirea tuturor românilor de către preotul Iosif Trifa - om cu viață sfântă; Mișcare de renaștere spirituală al cărei suflet a fost și a rămas până acum un an, la 20 iunie 1989  când a răposat, după o viață de apostol și mucenic, poetul Traian Dorz.

 

 


Dacă dorește cineva să cunoască evlavia poporului român, în mijlocul acestor oameni o poate găsi, în viața acestor frați ai noștri despre care se poate spune fără ezitare, despre mulți, foarte mulți dintre ei: iată o Lumină a lumii, iată sarea pământului, iată un Om nou.

 


În fiecare popor există această rămașiță sfântă. În Vechiul Testament sunt numiți anavimi, cei săraci cu duhul cărora Iisus Domnul le vestește Evanghelia Împărăției.

 

Primii martiri dintre strămoșii noștri trebuie să fi fost acești oameni tineri, femei și bărbați ce și-au vărsat sângele cu bucurie, au mers cu pace în oastea lui Ștefan cel Mare sau Mircea cel Bătrân să apere Biserica și icoana Maicii Domnului cu Pruncul în brațe; dintre ei au fost și sunt tinerii ce au murit în Decembrie 1989 pentru adeverirea iubirii lui Iisus Hristos ca axa lumii și a Neamului acestuia; ei sunt cei prin care nu ne este frică și urât a viețui între oameni pe pământul acesta; prin ei există nădăjduirea chiar în aceste zile când demonia se dezlănțuie cu atâta ură pe ulițele și orașele noastre.

 


Cel dintâi fapt al vieții acestor ostași ai lui Hristos este că toți fac parte dintre cei ce L-au văzut cu ochiul credinței pe Iisus Hristos.

 

 

 

L-au întâlnit și întâlnirea cu El este fapta cea mai teribilă, sfântă a vieții lor.

 

 

Evenimentul crucial al vieții lor este această întâlnire și viețuire prin ani cu Hristos și Împărăția vestită de El. Apoi acești oameni și-au schimbat viața zi cu zi. 

 

Uitați-vă la casele și familiile lor, la gospodăriile lor, la lucrul ieșit din mâinile lor, la portul, chipul și vorbele lor și veți întâlni o umanitate și omenie pe care nici o religie și filosofie din lume n-au putut să le plăsmuiască în așa fel până astăzi.

 

 

Sunt copiii lui Dumnezeu sunt frații noștri sunt temelia de aur veșnică a României de astăzi, de ieri și de mâine.”

Ioan Alexandru
Revista Renașterea, 1990

 

Ioan Alexandru - Cruce si Inviere