Adunare omagială prilejuită de Centenarul fratelui Traian Dorz.

29 noiembrie 2014, Cluj Napoca

Sfatul Frățesc al Oastei Domnului a hotărât o adunare de sărbătoare care să încunune șirul manifestărilor legate de Centenarul fratelui Traian Dorz. Dorim și ne rugăm ca această amplă manifestare de centenar să se desfășoare în armonie, spre slava lui Dumnezeu și bucuria tuturor fraților.

 

 

 

Veniți să zidim împreună Domnului un altar pe care să aducem ca jertfă mulțumirile noastre pentru binele pe care ni l-a facut prin părinții noștri, stâlpii Lucrării Oastei Sale. Binecuvântat să fie Numele Domnului pentru că a ridicat în poporul nostru pe părintele Iosif Trifa, trimisul Său, și pe fratele Traian Dorz, continuatorul.

 

Prin acest eveniment sărbătoresc, dorim să-L slăvim pe Dumnezeu pentru acest vrednic părinte duhovnicesc Traian Dorz, care și-a pus viața ca jertfă la temelia Oastei, alături de marea Jertfă a Mântuitorului, după cum au făcut și părintele Iosif Trifa și fratele Ioan Marini.

 

Acești trei frați, stâlpi de bază ai Oastei, s-au dedicat total lucrării Domnului, ei n-au pus nimic altceva mai presus decât slujirea lui Dumnezeu, şi au jertfit totul.

 

De aceea Îl slăvim pe Dumnezeu pentru ei și dorim să așezăm în acest an - 2014, o piatră de aducere aminte pentru urmașii noștri, ca să nu uite recunoștința noastră față de Dumnezeu și datoria de a-l cinsti pe fratele Traian, ca pe mai marele nostru în Hristos.

 

Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 10 dimineața, în Sala Roma a Hotelului Napoca din Cluj, se va desfășura adunarea omagială prilejuită de Centenarul fratelui Traian Dorz.

 

Programul adunării va cuprinde două părți: cea duhovnicească, care va cuprinde un cuvânt de binecuvântare ierarhică, rugăciune, cântări în comun şi cuvântări, cântări corale, recitări, cântări orchestrale și grupuri vocale, recitări filmate.

 

Această primă parte va începe de la ora 10 și se va încheia cu rugăciune la ora 13.40.
În partea a doua, începând cu ora 15, se va proiecta integral filmul omagial:

“Traian Dorz 100, istoria unei cântări nemuritoare”.
Adunarea se va încheia cu rugăciune și cântare.

 

Doamne Duhule Sfinte, Te rugăm să pecetluiești cu binecuvântarea Ta această piatră de aducere aminte pentru noi și urmașii urmașilor noștri. Amin.

 

Slăvit să fie Domnul !

În numele Sfatului Frățesc,
Ionatan ILLE